Час паркиране в Петрич ще струва 1 лв. за кола, 2 лв. за автобус, 0.50 лв. за мотор

Левче за час с ДДС ще струва на петричани паркирането на лек или лекотоварен автомобил в „синя зона”, ако е с SМS, стойността на съобщението ще се заплаща отделно на съответния оператор. Тарифата за „синя зона“ на Петрич вече е готова, тя ще бъде дискутирана и гласувана на заседанието на Общински съвет в сряда. Според разценките за паркиране на автобус цената е 2 лева на час, а за мотор – 50 стотинки. Дневният абонамент за лекотоварен автомобил за 24 часа е 6 лева, за автобус – 12 лева, а за мотори – 3 лева. Предвиден е и месечен абонамент за лек или лекотоварен автомобил – 100 лева с ДДС, за автобуси – 200 лева, за мотори – 50 лева, за половин година е 400 лв., 800 лв. и 150 лева, а годишно съответно – 800 лева, 1600 лева и 250 лева.

Служебен месечен абонамент с фиксирано паркомясто по договор с кмета на община струва 300 лева с ДДС.

Физическите и юридически лица ще могат да паркират по цялата „синя зона” след заплащане на абонамент за съответния срок. Месечният абонамент струва 65 лева, шестмесечният е 300 лева, годишният – 550 лева с ДДС.

Със заповед на кмета Димитър Бръчков ще се обособят подзони за локално безплатно паркиране. Собствениците на имоти в подзоните ще получават стикери за безплатно паркиране, но само при условие, че нямат гараж или паркомясто, или ако не са променили предназначението му – за офис, магазин или други. В такива случаи ще плащат по тарифата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене