Рев на мощни коли и мотори днес в Благоевград

Рев на мощни коли и мотори ще разтърси днес Благоевград. Областният център на Пиринско приема втория кръг от Шампионата на България по автомобилизъм. В същото време в Благоевград официално ще се открие и Мото сезон 2016.

Без имеИзключително голям е интересът от страна на български и чуждестранни пилоти към стартиращия днес втори кръг от Шампионата на България по автомобилизъм. 46 са автобилистите, които ще мерят сили на 4 километровото трасе с посока с.Делвино. Шест са чужденците, които ще участват в мероприятието. От целият списък се отличава не едно, а две дамски участия, Ива Русинова и Диана Стоянова застават на старт наравно с мъжете и ще опонират за позиции в техните класове.

Състезанието стартира в 10:00 часа. Ще се проведат три манша по трасето за село Делвино, а награждаването ще е в 15:00 часа.

Също днес любителите на мощните мотори заедно ще дадат старт на Мото сезон 2016 в Благоевград. Официалното откриване ще се даде с водосвет на полигона от 11:00 часа. След това всички мотористи ще направят традиционната обиколка на Благоевград. Кулминацията в програмата следва след това. Отново на полигона ще има демонстрации с мотори, скутери, АТВ-та и парапланери на полигона край града.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене