Д-р Милен Врабевски награди отличените ученици от Благоевград и региона в конкурса „За тези, които помня и обичам“

Вчера в зала „22 септември“ в Благоевград бяха връчени наградите в конкурса „За тези, които помня и обичам“, организиран от Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград и Общинския съвет по наркотични вещества, с подкрепата на Фондация „Българска памет“.

На събитието присъстваха ученици и учители от цялата област, както и представители на различни институции.

Сред гостите бяха заместник-кметът на община Благоевград Христина Шопова, заместник-областният управител Асим Адемов, началникът на РИО-Благоевград Ивайло Златанов, отец Андон Шавулев.

След презентациите д-р Милен Врабевски – председател на Фондация „Българска памет“, връчи грамоти и парични награди на отличените в конкурса.

„Основният въпрос е искаме ли да има България и какво правим в тази посока? Трябва да се стремим да търсим пътя, по който да мотивираме младите хора да останат и да се развиват в родината си. Сами да направим така, че да сме горди като част от голямото европейско семейство“, каза д-р Врабевски.

Той поздрави всички участници и ги насърчи да показват и казват истината такава, каквато е, а също и да познават и уважават историята си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене