Въпреки забраната за риболов, без проблеми със закона???

Вчера влезе в сила забраната за улов на територията на риба и други водни организми, която ще бъде вдигната на 15 май. За някои хора това е хоби, за други любимият им спорт, който не могат да практикуват и това ги прави нещастни

Причината е пролетно-летния размножителен период във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти, което означава Струма и Места, както и по-малките техни притоци и други басейни в Югозапада. В тази забрана влиза включително уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав и на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.     

До края на месец май пък ще важи забраната за уловът на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти намиращи се до 500 м надморска височина. За рибностопанските обекти, които се намират на  надморска височина от 500 до 1500 м заповедта ще влезе в сила от 1-ви май и ще продължи до 15-ти юни включително.

риболовПрез периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди да бъдат извадени от водата призовават от Министерство на земеделието и храните.

За онези в област Благоевград, за които ембаргото е твърде дълго обаче има възможност да упражняват любимото си занимание, но на доста ограничен периметър. Ние пък ще се опитаме да им помогнем като публикуваме местата, където любителският риболов през периода на забраната е разрешен:

Баластриера „Бистрака”, под моста за с. Покровник;

Водоем „Попарица“, с. Блатска, общ. Хаджидимово;

Водоем „Помпата”, с. Първомай, общ. Петрич;

Първи водоем до Завода за релета – с. Баня, общ. Разлог;

Язовир „Бели брег“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене