Местния печат

В. „Вяра“

Екшън пред РУ – Дупница! 22-годишен забърса автомобил пред очите на полицаи, при бягството удари две коли на ченгета

22-годишният Г.С. удари три коли на паркинга на РУ – Дупница пред очите на двама полицаи. Щракнаха му белезниците след кратък опит за бягство.

Мотористът отне предимство на автомобил с благоевградска регистрация, движещ се по главната улица „Княз Борис I”. След като одраска бронята на колата, виновникът за катастрофата хладнокръвно се опита да се измъкне и не се подчини на полицейска команда да спре.

Джипът Ауди Q7 на дървения бос Йосуф М. от Белица горя като факла, съседи извикали полиция, горя и паркиран в съседство форд

Модерен джип Ауди Q7, собственост на дървения бос от Белица Йосуф М., горя в Благоевград. Огнени кълба и пукот събудили след полунощ съседите от улица „Преслав”, които извикали полиция. Според запознати в луксозния автомобил е хвърлен коктейл «Молотов».

Унищожена е предна част на автомобила, както и задната броня на лек автомобил „Форд Фокус, паркиран в близост до луксозното возило.

На извънредна сесия в ОбС – Благоевград: Борят безводието в 5 квартала в областния център със смяна на 200 м водопровод, търсят 400 000 лв. държавна субсидия от МРРБ

200 метра водопровод да бъде сменен за сметка на ВиК – Благоевград, е решено на среща в общината между кмета Атанас Камбитов и шефа на водното дружество инж. Росица Димитрова. Това стана ясно на извънредна сесия на Общинския съвет в града, на която бяха коментирани наболелите проблеми с безводието през последните дни. ВиК – Благоевград има проект за подмяна на проблемното трасе за своя сметка, като след това с общи усилия на общината, областната управа и водното дружество ще се търсят 400 000 лв. държавна субсидия от МРРБ.

Правят кръгово за близо 1 милион лева в Благоевград, сегашното „Причкапово” е едно от най-конфликтните места в града

Ново кръгово кръстовище ще бъде изградено в Благоевград. Според проекта новото кръстовище ще свързва улиците “Владо Черноземски”, “Васил Левски”, “Джеймс Баучер” и “Д-р Христо Татарчев”.

Община Благоевград обяви открита процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка за кръговото кръстовище при Строителната гимназия. Максималният разполагаем финансов ресурс на възложителя за строителството, предмет на настоящата обществена поръчка, е в размер до 805 187.50 лева без ДДС, или 966 225.00 с ДДС.

Председателят на ОбС – Дупница И. Константинов и Росен Тимчев стартират 10% съкращения в общинската болница, спестяват 20 000 лв. 

Над 10% съкращения в общинската болница стартираха общинските съветници от Дупница. Предложението е на управителя Росен Тимчев, а докладната записка е изготвена и входирана лично от председателя на ОбС Ивайло Константинов. От обясненията на управителя стана ясно, че ще бъдат съкратени немедицински персонал и свободни щатни бройки, които реално не са заети, но са служили за изплащане на допълнителни възнаграждения на останали служители. 300 души са работещите в общинската болница, а 30 са незаетите щатове.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене