ФИНАНСОВ КРАХ В ЮГОЗАПАДА! След 5 г. къртовски труд младо семейство изгуби бизнеса си

Бутикова винарска изба и къща за гости за 255 900 лв. на семейство Добромир и Спаска Яневи от Бараково обяви за продан съдебният изпълнител Елица Христова. Семейството е теглило кредит, но е погасило част от него и банката е обявила за продан двата имота, които са ипотекирани. Избата е оценена на 128 600 лв., тя се намира в кв. „Заводско селище“ в Кочериново и е разположена на 139 кв.м, разполага с осем производствени помещения за вино. Добромир и Спаска Яневи имат затворен цикъл на производство, отглеждат лозя по европрограми и с добитото грозде произвеждат бутиково вино.

Семейството е собственик и на къща за гости с идея да привлекат туристи, които пътуват до Рилския манастир или Стобските пирамиди. Къщата за гости е с цена 127 300 лв. Туристическият обект е със застроена площ от 139 кв.м, с мансарден етаж. Дворното място е 1000 кв.м.

Репортер на „Струма“ не успя да се свърже със семейството, чиито имоти се продават. Кметът на община Кочериново Иван Минков заяви по телефона за доведеното до фалит семейство: „Добромир и Спаска Яневи са млади и амбициозни хора. Работят по програми от фонд „Земеделие“. Банката им продава имотите и бизнесът им фалира въпреки петгодишния упорит труд, който вложиха, за да засадят лозя и да изградят винарната и къщата за гости“.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене