Маскирани в Крим опряха пистолет в главата на наш журналист и го обраха

Димитр Кенаров

Българският журналист Димитър Кенаров е бил нападнат от маскирани мъже в Крим. Той е станал очевидец на обира на телевизионното студио на Асошиейтед прес, а в последствие и сам е станал жертва на обир. „В момента няма закон, който действа в Крим, законът принадлежи на силния“, каза той пред Нова телевизия.

„Единият от въоръжените мъже скочи и ме повали на земята. Каза ми да си дам телефона, с който снимах. Дадох го и избягаха. Качиха се в автомобила си. Сега всичко е наред. Проблемът в момента, в Крим е, че няма закон“, разказа Кенаров пред БНТ.

По думите на българина жертви на въоръжено нападение са станали и негови колеги от Великобритания. „С колегата Боряна Касабова бяхме в един ресторант, когато въоръжени мъже с маски излязоха от сградата отсреща и започнаха да изнасяха оборудване от телевизионно студио. Аз бързо направих няколко снимки с телефона. Един с маска тръгна към мен, събори ме на земята и ми сложи оръжие на главата, пистолет и ми взе телефона и фотоапарата. После те се върнаха в буса. Автомобилът нямаше номера и отличителни знаци“, разказа журналистът пред кореспондент на an.crimea.ua, цитиран от БЛИЦ.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене