Местния печат

„Струма“

След 16 г. във властта екскметът на с. Кулата Д. Манолев регистрира собствена марка вино, отглежда 60 дка лозя

Бившият кмет на петричкото село Кулата Димитър Манолев лицензира собствена марка вино и след 16 години във властта започна частен бизнес. Дори сам се е заел и с дистрибуция на виното си.

Ученичка от Езиковата заловена да шофира дрогирана след дискотека, взеха и книжката

Ученичка от Езиковата гимназия получи тримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок, преди да вземе дипломата си за средно образование и да отиде на първото си голямо събитие в съзнателния си живот –абитуриенския бал.

19-годишната М. Василева седна на подсъдимата скамейка в Районен съд-Кюстендил, след като бе заловена да шофира дрогирана.

10 шефове от пожарната се изправиха в съда срещу уличилия ги в подкуп Йордан Таранов, свидетел хвърли бомбата: Платих 2000 лв., за да спечеля конкурса

10 шефове от Пожарната служба в Пиринско вчера се явиха на делото за клевета, която заведоха срещу Йордан Таранов от петричкото село Струмешница за набеждаване в корупция. 10-те членове на конкурсната комисия – директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Благоевград инж. Георги Пармаков….

Анестезиологът д-р Б. Кючуков е новият зам. директор на болницата в Дупница

Анестезиологът д-р Бойко Кючуков е новият зам. директор на общинската болница в Дупница. Назначението му беше оповестено вчера от управителя Росен Тимчев.

„Вяра“

100 трупи бял бор край Разлог изсечени по тъмна доба за час, шефът на РДГ И. Гергов се хвана за главата: Г. Алуминов трябваше да пази, ще го глобим

50-годишна борова гора край Разлог се унищожава поголовно пред погледите на горски служители в района. Само за един час наглите контрабандисти дори успели да изсечат около 100 дървета бял бор в местността Катарино над погребите на бившето стрелбище между град Разлог и село Бачево, докато съвсем спокойно похапвали кроасан и шлюпели семки.

Кметът Чимев: Ако Дупница получи 15 млн. лв. за нова мрежа, може да се влеем във ВиК асоциацията

Управата на община Дупница все още няма категорично решение относно присъединяването към ВиК асоциацията. Това стана ясно на пресконференция, дадена от кмета Методи Чимев и зам.-кмета по стопанските дейности Олга Китанова, на която бяха коментирани и други актуални за общината проблеми.

Комин с вредни емисии избълва нова глоба от 10 бона за ТЕЦ „Бобов дол”

Поредна санкция ще понесе ТЕЦ „Бобов дол”. Новата глоба е в размер на 10 000 лева и е наложена от РИОСВ-Перник заради изключено измервателно устройство за излъчените вредни емисии от един от комините.

Конфискуваха апетитни имоти за над 3 млн. лв. от пернишкия бизнесмен Пламен Кръстев, с жена му Жанета натрупали състояние от плетени сандали

Пернишкият бизнесмен Пламен Кръстев и съпругата му Жанета казват „бай-бай” на имущество за над 3 млн. лв. Двамата до последно се надяваха Върховният касационен съд да ги пожали, но магистратите потвърдиха решенията на Пернишкия окръжен съд и Софийския апелативен съд, с които по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) се отнемат имотите на семейството на обща стойност 3,182 млн. лв.

Механикът в „Пиринтекс” Цветан Пелтеков увисна на бесилото у дома си в Гоце Делчев, остави 2 сирачета

Механикът в шивашката фабрика „Пиринтекс” Цветан Пелтеков се самоуби вчера в Гоце Длчев. Тялото му бе намерено да виси на бесило в дома му на ул. „Стара планина”. Той е бил намерен издъхнал вчера сутрин около 8 часа от семейството му, което веднага се обадило в Спешна  помощ и полицията.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене