Първо в Топ Преса! Граждански отряди тръгват в защита на населението в нашия край!

19 иракчани, сред които шестима мъже, четири жени и девет деца, са задържани при незаконно преминаване на българо-гръцката граница край село Теплен. Бежанците са заловени вчера, около 03:00 часа сутринта, а днес десет от тях, които са пълнолетни, ще бъдат изправени на подсъдимата скамейка пред Районен съд – Гоце Делчев.

Законът предвижда минимална глоба от 100 лева или условна присъда от три месеца и обратно връщане в Гърция. Пред граничните власти те са заявили, че идват от Солун, не искат да остават в България, а целта им е да достигнат до Англия и Германия.

Междувременно активисти от района на Гоце Делчев са сформирали стриктна организация и ще дават доброволни дежурства по границата с южната ни съседка в борбата срещу нелегалните мигранти. Нашенците ще обикалят с частен автомобил, пригоден като патрул, окачен с българското знаме.

В инициативата се включва движение „Активна съвест“ и доброволци от селата Копривлен, Садово и Петрелик. Те ще дават 24-часови дежурства, а автомобилът е лично подсигурен от председателя на движението Андон Балтаджиев.

Андон Балтаджиев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене