Треньорът на Банско Иван Атанасов сочи ТОП ПРЕСА като източник на истината!!!

Това старшията прави в изявление за нашите колеги и конкуренти от viara-online.com, в което той разказва за несправедливостите срещу „козлите“, чийто връх бе мачът срещу „Добруджа“ тази събота

В него наставникът на тима от скицентъра препоръчва на всички да обърнат внимание на нашия сайт, където всички, които искат, могат да видят истината, за което му благодарим. Благодарим за оценката на един човек видял толкова много във футбола и живота! Благодарим и за коректното отразяване на изказването му от страна на нашите колеги! Казаното ни задължава да бъдем още по-усърдни и отговорни по отношение на отстояването на честността и правотата на словото. Ето какво казва треньорът на Банско Иван Атанасов:

„Препоръчвам на всички, които желаят да видят как бе ръководен този двубой, да влязат в сайта на ТОП ПРЕСА. Не бива да подминаваме и факта, че ръководството на гостуващия тим беше дошло с пълна чанта с пари, за да плати на футболистите си веднага премията за победата срещу „Банско”.

Смятам, че след всички тези факти коментарите са излишни,“ коментира старши треньорът на „Банско” Иван Атанасов.

„Изключително скандално съдийство – продължава още специалистът – да не говорим за наглото поведение на цялата бригада начело със Стефан Павлов. Нямаше никакъв ъглов удар в 10-ата минута, защото преди това имаше фаул в наша полза. След изпълнението на корнера главният съдия  даде пресилена дузпа за гостите, от която те вкараха единствения си гол. След това не даде 100-процентов наказателен удар за нас, а единият от страничните съдии пусна 6-метрова засада за „Добруджа”, за да ни вкарат втори гол. Нападателят излезе сам срещу вратаря и два метра преди да го срещне, се хвърли напред. И вместо да покаже жълт картон за симулация, съдията показа червен на нашия вратар, като после ми обяснява, че бил за обида и псуване. И добре че все още не бях извършил третата си смяна, че пуснахме резервния вратар. Поне 20 подвиквания имаше от страна на футболистите на „Добруджа” към рефера да свири фаул и той ги слушал чинно. С победата „Добруджа” събра 22 точки и се изравни със „Спартак” (Плевен), но все още заема 14-о място в класирането, заяви Атанасов.

Явно е трябвало да им се помага на гостите, защото се борят за спасение. Но искам да кажа, че днешните съдии не могат да свирят. Старите рефери с две свирвания оправяха посоката на мача. А днешните с 50 не могат да го сторят. Ама то още в 10-ата минута ти става ясно с каква задача е дошъл арбитърът.

Истината е, че откакто е започнал пролетният полусезон в „Б” група, съдиите са абсолютен фактор. Аз не знам има ли шеф на Съдийската комисия, няма ли!? Но трябва да се променят нещата. И това не е само мое мнение, а си го говоря и с другите треньори. Реферите се държат арогантно, нагло. Питам аз защо, след като всичко е нормално в този мач, футболистите на „Добруджа” и длъжностните лица не се изкъпаха на стадион „Свети Петър”, а го направиха на мотел край Добринище с полагащо се хапване и  пийване? Нима работата на делегата и съдийския наблюдател беше да ни успокояват, а не да си гледат преките задължения? Свиреше се в една посока. Добри игри стават при реално съдийство. Вече запис от мача предоставихме на Канал 3, ще направим всичко възможно да го изпратим и на главния съдия да види какви ги е вършил по време на този двубой. Вече 23 мача не е свирена дузпа в наша полза и по тази причина по време на заниманията не тренираме изпълнение на дузпи. Най-странното беше, че децата на румънския футболен отбор „Стяуа”, които изведоха футболистите на двата отбора на терена, както и техните родители, станаха свидетели на това арогантно съдийско ръководство, което разбуни всички присъстващи на стадион „Свети Петър”,“ не криеше своето недоумение Иван Атанасов

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене