Без категория

Грозни сцени в парламента: Управленчески маневри за смяната на шефа на сметната палата, благоевградчанина проф Валери Димитров – „Фифо”

парламент

Изключително нелицеприятни сцени се разиграха днес от парламентарната трибуна на народното събрание. Афектиран от емоционална реч на ръководителя на сметната палата, благоевградчанина проф. Валери Димитров, депутатът от ДПС Хамид Хамид показа нецензурен жест, като в последствие бе изгонен и наказан от председателя на парламента Алиосман Имамов. Проф. Димитров, известен в Благоевград още с галеното „Фифо”, държа пламенна реч в която заяви, че не му пука дали ще бъде сменен от поста си, който приема за кауза. Управляващите се прицелиха в ръководството на Сметната палата, като за подмяната му днес се обсъждаше нов закон, който ще позволи той и заместниците му да бъдат сменени. Само така социалистите ще могат да махнат сегашния шеф, упражнението вече има аналог, по същия начин постъпиха и предишните управляващи
Проф. Димитров отдавна е трън в очите на париите, след като публично призова да се въведе списък на позволените разходи за партиите, които се ползват от държавни субсидии.
От БСП пък отдавна дават индикации, че не са доволни от неговата работа. Според тях проблемът е, че той „не върши нищо”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене