Местния печат

„Вяра“

ВАС реши: Петър Паунов е избран законно за кмет на Кюстендил на първия тур

Кюстендилският градоначалник Петър Паунов е избран законно, това обяви Върховният административен съд като последна инстанция в сагата срещу вота от първи тур. Така ВАС остави в сила обявеното от Общинската избирателна комисия решение. До изборната сага се стигна след жалби на неуспелите кандидати за кметове Младен Ризов от РЗС, Владислав Лехчански от „Атака” и Стоян Стоилов от БДЦ.

Областна администрация – Кюстендил отличена като най-добра в страната за 2015 г., губернаторът В. Янев получи реплика на сабята на Апостола

Областна администрация – Кюстендил бе отличена като най-добра областна администрация на Република България за 2015 година за цялостна дейност и напредък. Реплика на сабята на Васил Левски, гравирана с инициалите на Областна администрация – Кюстендил, плакет и грамота получи областният управител Виктор Янев на тържествена церемония, която се състоя в София.

Ангел Йорданов се ожали в Административен съд – Кюстендил от мръсни чаршафи в затвора в Бобов дол, докарали му сърбеж, поиска 15 000 лв.

Затворник от Бобовдолския зандан поиска 15 хил. лв. обезщетение от държавата заради мръсни чаршафи в килията му, но магистратите не уважиха иска му.

Пипнаха 51-годишния кюстендилец Петър Златанов със сушилня, 14 кг канабис и оръжие

За по-малко от седмица криминалистите в Кюстендилско разбиха втора нарколаборатория. Този път тя беше открита в село Кършалево. От два имота на 51-годишният Петър Златанов са иззети 14 кг суха листна маса, която е реагирала на канабис и незаконно притежавано огнестрелно оръжие – ловна пушка с патрон в цевта и 15 патрона.

Управителят на ВиК инж. Р. Димитрова: Некачествено изграден от фирма „Монолитстрой” водопровод остави без вода 6 квартала в Благоевград, обследване с камера показа наранявания през 3-4 м

Некачествено изграден водопровод преди осем години остави без вода благоевградските квартали „Еленово”, „Орлова чука”, „Ален мак”, „Бялата висота”, „Юг” и село Изгрев. Това обясни на специална пресконференция управителят на ВиК ЕООД – Благоевград инж. Росица Димитрова.

Чипонката и Злодея пребиха санданския наркодилър Асен С.- Арсо, закопчаха ги за броени часове

Криминално проявените санданачни Бойчо П. с прякор Чипонката и най-верният му авер с прякор Злодея нападнали и пребили в дома му конкурента си на пазара за разпространение на дрога Асен С. – Арсо. Инцидентът станал вчера вечер в дома на Арсо в санданското село Склаве.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене