Местния печат

„Вяра“

Премиерът Борисов и кметът Котев откриха реставрирания с 6 млн. лв. археологически парк в Сандански, министър Рашидов: санданчани вече имат Акропол

Кметът на община Сандански Кирил Котев и министър-председателят на страната Бойко Борисов вчера откриха официално археологическия парк в курортната община за 6 млн. лв. Церемонията по откриването се състоя в двора на Епископската базилика пред очите на стотици жители на Сандански, които станаха съпричастни на освещавенето на новооткрития парк.

Зам.-шефът на фенклуба Румен Тимев облепи колата си с емблемите на „Марек”, стана атракция в Дупница

Зам.-шефът на фенклуба на футболен клуб „Марек” Румен Тимев облепи цялото си такси с емблемите на любимия обор и събра очите на дупничани по улиците на града. 61-годишният Тимев е един от най-върлите фенове на „Марек”. На предния капак на колата си е лепнал надпис „Марек завинаги”, а на страничните врати се мъдри емблемата на клуба.

Бракуваха близо тон месо от незаконен цех в ромското гето на Кюстендил, проверяват обора на нарушителя за нерегламентирано клане на животни

468 кг месо изнесоха инспектори от Агенцията по храните от незаконен цех в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. В помещение към жилищна сграда инспекторите от агенцията и полицаи установили монтирано технологично оборудване за производство на месни заготовки. В помещението са констатирани общо 422 килограма храни, от които близо 73 килограма готови и етикетирани месни заготовки, над 46 килограма карантия, 41 килограма говеждо месо, 110 килограма свинско месо и 40 килограма сланина без етикети и маркировка.

Екозащитничката Елеонора Иванова събира кръв за почернената майка Зорница от Кюстендил, има 50% изгаряния

Природозащитничката Елеонора Иванова от Кюстендил стартира акция по кръводаряване за Зорница Василева, която лежи с 50% изгаряния в столичната клиника „Пирогов”. Зорница загуби 4-годишната си дъщеря Калина при огнен ад в дома им на ул. „Антим Първи”. Момиченцето бе намерено мъртво, свито на топка в една от стаите на втория етаж на къщата. Елеонора Иванова нарече кампанията „Болката на Зорница“.

Изправят дупнишката фамилия Карастоянови на съд за смъртта на Отвертката на 3 май, Ив. Радев: Защо Владимир, Иван и Николай са на свобода, всички рани по брат ми са от нож, не от стъкло

Окръжен съд-Кюстендил насрочи първото заседание по делото срещу дупнишката фамилия Карастоянови за смъртта на Николай Радев-Отвертката за 3 май в 10,30 ч. Съдия – докладчик по делото, е административният ръководител на КОС Мирослав Начев.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене