Монтират високоякостни мрежи на ската в района на с. Мурсалево

MursalevoАлпинисти поставят високоякостни мрежи на скалния откос на ГП Е-79 при с. Мурсалево, където през декември 2014 г. срутване изхвърли полски ТИР на жп-линията София-Кулата.

Mursalevo-2Пневматичната сонда се придвижва по ската вертикално, на нея работят двама алпинисти, които пробиват отворите. Сондата се спуска или дърпа нагоре с помощта на лебедка от други двама алпинисти, които са на върха на ската. След това отворите с поставените в тях железни прътове/анкери” ще бъдат инжектирани с разтвор. Най-накрая ще бъдат поставени и високоякостните мрежи, които ще се придържат от стоманени въжета.

Mursalevo-3По високия 25 метра скат работят алпинистите, а от другата страна дупки пробива от равнището на пътя специална машина-карета. Около 600 отвора трябва да бъдат пробити в опасния скат. Преди около години на ската след почистването му от свлачището, бяха поставени пак от алпинисти временни мрежи, монтирана бе мантинела между пътя и жп-линията, направена бе и допълнителна-трета лента на главния път.

Mursalevo-4Проектът е на стойност 571 000 лв./без ДДС/, а срокът за изпълнение е два месеца. В района на монтажа е създадена временна организация на движението, шофьорите трябва да спазват стриктно пътната сигнализация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене