Стефан Данаилов се пребори с тежката болест

Стефан Данаилов

Стефан Данаилов е успял напълно да пребори лимфома, с който се бореше, и вече е здрав. Актьорът съобщи добрата вест от Париж, където вчера приключиха контролните му прегледи. Той бе придружен от проф. Георги Михайлов – национален консултант по хематология, който го лекува в София.

Френските лекари са направили подробни пълни изследвания, включително PET-скенер и проби от костен мозък, Резултатите са показали, че Ламбо се е преборил с коварната болест. Парижките медици са направили комплимент на българския екип за грижите и са подчертали, че Данаилов е в много добра ремисия, съобщава в. „Преса“.

В началото на януари т.г. големият актьор съобщи, че през есента на 2013 г. са му открили лимфом. Данаилов веднага е започнал лечение в националната хематология. Лекуващият го проф. Михайлов не скри тогава, че „диагнозата е сериозна, но лечението, което се провежда до момента, е ефективно“. Данаилов се подложи на четири вливания, които понесе леко.

Заради грипната епидемия лекуващите лекари ограничиха контактите му. Ламбо спря да ходи в парламента, прекъсна и уроците си в НАТФИЗ. Единствената му публична изява бе на конгреса на БСП. Актьорът продължи да се снима в сериала „Фамилията“, но целият екип работеше с маски. Очакваше се косата му да опада и сценаристите дори бяха подготвили алтернативно развитие на събитията, ако това се случи, писа Блиц. Данаилов обаче понесе химиотерапията без никакви физически промени.

Журналистката Валерия Велева, която е разговаряла по телефона със Стефан Данаилов, написа във Facebook: „Приятели, ето една добра вест – Стефан Данаилов е здрав! Здрав! Разговарях със Стефан по телефона – беше в отлично настроение, смееше се, разказа ми в подробности за прегледа. Придружава го проф. Георги Михайлов, шефът на националната хематология, който в последната половин година прилага успешен метод за лечението му. Съпругата му Мария, която остана в София, през цялото време му даваше кураж и сила. Впрочем Ламбо никога не се „предаде“. Знаеше, че ще победи и този път, беше несломим оптимист – такъв, какъвто е бил през целия си живот.“

www.manager.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене