Най-възрастният каратист в света Б. Иванов от Кюстендил със сребро в Чачак

Старши треньорът на „Дарис“ /Кн/ Борислав Иванов грабна единствения медал при мъжете и жените за България от силния международен турнир „Златен пояс“ в Чачак /Сърбия/. 39-годишният кюстендилец, който е най-възрастният състезател по карате в света, победи представители на Хърватия, Сърбия и Босна, а на финала отстъпи на сърбин.

„Играх много освободено, защото не си поставих цели. Изненадах всички. Сега съм амбициран да продължа подготовката си за европейското първенство през май в Монпелие /Франция/, заяви Б. Иванов.

Четири срещи игра и съекипникът му Симеон Стойчев, който спечели бронз сред младежите в кат. до 68 кг. На почетната стълбичка се качиха и състезатели от другия кюстендилски клуб „Шурикен“. Емилиян Тасков /76 кг/ е трети на кумите. Велизар Колешански зае 5-о място на кумите, но игра при по-големите до 21 г., пети е и Рикардо Реджепи /до 14 г./.

Без име

В проявата се включиха 800 състезатели от 12 държави. България спечели І място в комплексното класиране и приз за най-много спечелени медали на кумите.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене