Фирмите за саниране под лупа: Одобриха минимален брой за блоковете в Благоевград!

За 25 обособени позиции бяха допуснати само 31 фирми

Голям интерес към днешната процедура за проекта за саниране на жилищни сгради. Получените оферти за участие бяха отворени в откритата процедура по реда ЗОП за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на община Благоевград – ІІ – ри етап“.

По процедурата кандидатстваха фирми за 25 обособени позиции. Допуснати бяха само 31 фирми, тъй като останалите кандидати не бяха изпълнили нужните изисквания от страна на документи, работна ръка и срокове. За 15 от обособените позиции се оказа, че ще се бори само по една фирма, която не е нарушила критерия за кандидатстване.

Ценовите оферти по Обособена позиция 13 „Многофамилна жилищна сграда – блок №6, вх. „А“ и вх. „Б“, №7, вх. „А“, и вх. „Б“, №8, с административен адрес ж. к. „Еленово“ не бяха отворени, тъй като е нужна писмената обосновка от участниците и извършване на оценяване по всички технически показатели на допуснатите такива.

Блоковете, чието саниране според процедурата предстои, се намират в кварталите ж.к. „Струмско, ж.к. „Ален мак“, ж.к. „Еленово“, на ул. „Иван Михайлов“, както и на ул. „Иван Шишман“.

На отварянето на ценовите оферти присъстваха представители на фирми от страната, общинските съветници Злата Сотирова и Красимир Роячки, граждани на община Благоевград и домоуправители на жилищни сгради.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене