Търговищкият театър с нова изненада в Гоце Делчев

Станалите любимци на неврокопската публика прекрасни артисти от Драматичен театър – Търговище отново през април ще бъдат на сцената в Гоце Делчев.

Този път изненадата, която ще поднесат Грета Неделчева, Жаклин Георгиева, Мария Йорданова, Ивана Стоянова, Божидар Халембаков, Александър Дадов, Емил Неделчев, е пиеса за деца, в която артистите се превъплъщават в приказни герои в спектакъла „Самодивска приказка“.

Самото представление, което е излючително интересно както за деца, така и за възрастни, е създадено по мотиви от български народни и вълшебни приказки.

„В чудесната постановка на артистите от Търговищкия театър „вълшебни“ е думата от детството на нашите родители, която използвахме преди да се появи „фентъзи“. Тези приказки разказват за магии, стари вярвания и предания, оцелели някак си до наши дни“, споделиха специално за ИНФОМРЕЖА пиарите на театъра.

Те допълниха още, че в уникалния спектакъл има самодиви, орисници, обикновени хора и необикновени желания, които разказват за момче, което в стремежа си да се докаже пред другите и да смае цяло село, пожелава да си вземе самодива. Заслепено от нейната хубост и сбъднатото си желание, се оказва както в реалния живот, че всичко има своя цена и тя е да пази само тайна. Дали ще опази момчето тайната и какво ще научи, децата от Гоце Делчев ще разберат на 13 април от 13 часа в Дома на културата.

Един от многото важни моменти, за които екипът на ИНФОМРЕЖА научи за постановката на Драматичен театър – Търговище, „Самодивска  приказка“, която ще бъде играна в Гоце Делчев, е, че в основата й е заложен духът на българските народни приказки, че историята е изпълнена с много хумор, жив диалог и магичност и че „Самодивска приказка“ е прекрасният спектакъл за публика от 5 до 105 години.

„Вярваме, че допирът до съкровищницата на българския фолклор и фантазия е ценно преживяване на всеки етап от живота ни. Не пропускайте тази среща със „Самодивска  приказка“. Датата е 13 април от 13 часа в Дома на културата в Гоце Делчев. Продължителността на спектакъла е 50 минути, а цената на билета е 3 лева“, призоваха артистите и приятели на неврокопската публика от Търговищкия театър Грета Неделчева, Жаклин Георгиева, Мария Йорданова, Ивана Стоянова, Божидар Халембаков, Александър Дадов, Емил Неделчев, постановчикът на пиесата Надя Асенова, сценографът Галина  Абажиева и музикалният оформител Марио Балтаджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене