Четири села в Петричко с ултиматум към АПИ – или оправят пътя, или се вдигаме на бунт!

Потърпевшите села са 4 – Кърналово, Старчево, Михнево и Кавракирово

Жителите на петричкото село Кърналово алармират за осеян с дупки път, който създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Местният управник Стоян Бойчев припомня, че шосето е компрометирано, заради тежкотоварните камиони, които няколко месеца минаваха по отсечката, която е част от републиканската пътна мрежа, докато вървеше ремонтът на пътния участък от Сандански за Петрич.

„Потърпевши сме четири села – Кърналово, Старчево, Михнево и Кавракирово. Преди повече от 15 дни пак чухме поредното обещание от Агенция „Пътна инфраструктура”, че в най-скоро време започват ремонтните дейности. Но никакви ги няма, нищо не се прави за възстановяването на пътя”, признава кметският управник на село Кърналово.

Хората са категорични, че няма да оставят така нещата и настояват държавата да си спази обещанието и пътят да бъде ремонтиран. Ако до 15 април не започне рехабилитацията, те ще се вдигнат на бунт и ще блокират шосето и за Петрич и за Гърция, предупреждава Стоян Бойчев. Пътят е третокласен и е задължение на Агенция „Пътна инфраструктура” да оправи пътната отсечка.

Предстои нова среща на четиримата селски кметове с управника на община Петрич Димитър Бръчков. Те ще поискат от градоначалника подкрепа, за да се осигури ремонт на разбития път, който минава през четирите населени места.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене