Без категория

Благоевградски прокурор ужилен със 7000 евро за БМВ от Италия, в схемата и студентка по психология

Георги Мадолев

Благоевградският прокурор Георги Мадолев е бил ужилен със 7000 евро от дупничанин. Известният държавен обвинител брои парите още преди 3 месеца, за да му доставят лек автомобил BMV от Италия. Колата щяла да бъде докарана от 27-годишния Антон Крумов. С услугата се заела неговата съпруга Николина, която била студентка по психология в ЮЗУ „Неофит Рилски“ при бащата на прокурора – проф. Васил Мадолев.

Офертата за колата от 7000 евро се видяла изгодна на про­курор Георги Мадолев и той решил да я купи. Сумата дал на братовчед на студентката по психология, с когото се срещнал на 26 ноември на благоевградската бензинос­танция OMV. На срещата при­съствал и прокурор Ивайло Филипов, който бил очевидец при предаване на парите. След 2 седмици трепетно чакане на автомобила Георги Мадолев прозрял, че има нещо гнило в сделката. Телефоните на сту­дентката били изключени и ко­муникацията прекъсната. Тога­ва той отишъл в Дупница, за да търси братовчеда. Намерил го им казал, че или ще вър­нат парите, или пуска жалба в полицията. Накрая точно това направил и по случая е пред­прието светкавично разслед­ване. Георги Мадолев дал об­яснения пред разследващ по­лицай от РУП » Дупница. По случая били разпитани още прокурор Ивайло Филипов, проф. Васил Мадолев, както и останалите запознати със сделката лица.

Антон Крумов е обвинен за измама и веднага след като се прибрал от Италия, е аресту­ван, а съдът му наложил пос­тоянна мярка „задържане под стража“. Той предпочел вед­нага да си признае вината и да върне парите, за да може да сключи споразумение с прокуратурата. Дупнишката прокурорка Анета Стоева му предложила 10-месечна ус­ловна присъда с 3-годишен изпитателен срок и той се съг­ласил.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене