Нов потресаващ сигнал срещу радомиреца, „разплакал“ село Баня: С измама 80-годишна жена от Банско изхвърлена на улицата, нейна родственица заплашена: „Децата ти ще мрат, едно след друго“

Кой пази човека записан на камерите край дърводелския цех в Баня, завчера? Страх от отмъщението на Юлиян тресе района!

Потресаваща история ни разказаха днес наши читатели от Банско, след публикацията за инцидента край дърводелския цех в разложкото село Баня, за който писахме вчера. Припомняме, че радомирецът Юлиян Д. бе заснет с охранителна камера при опит да събори една от сградите в опожарен преди време цех на местен бизнесмен, след спорове за собственост. Днес сутринта ни събудиха от Банско със следната история.

Радомирецът Юлиян изгонил с измама от къщата и в Банско 80 годишната баба Магда Кехайова, след като взел къщата й, жената гола и боса се нанесла при роднини в село Обидим. Баба Магда няма деца, преди години прехвърлила къщата си на нейн племенник, който пък прехвърлил дела си на радомиреца. Бабата разбрала това 11 години по-късно, никой не я потърсил, за да и съобщи, че този дял от къщата е в ръцете на човек, когото не познава.

С помощта на роднини решила да оспорва прехвърлянето по давност и си спечелила отново къщата. Тогава се явил Юлиян. Той спрял тока в дома на жената, заблудил я, че за да и го пусне, трябва да му подпише документи и бабата подписала пред нотариус без да прочете под какво се подписва. Така къщата минала в ръцете на радомиреца. С група от 10 роми от село Баня той успял да изнесе събираната над 50 години покъщнина на жената и я оставил на улицата.

Преди 2 месеца тя получила инсулт от напрежение, но продължава да води дела срещу него, които разбира се губи. За да защити жената в споровете и с Юлиян се намесила нейна родственица. Жената, която има 4 деца, обаче се сблъскала с гнева на радомиреца. Той я заплашил „Децата ти ще мрат едно, след друго“. Жалби заливат полиция и прокуратура в Разлог, но реакция няма. Десетки пъти жалбоподателката моли за помощ, но нищо.

Въпросът е кой пази Юлиян, кой е този Юлиян и защо Банско и Баня не могат да се справят с него. Според информация той е криминално проявен, лежал в затвора. Излизайки от там започнал да вършее в курортните селища и да плаши хората. Полицията е информирана, прокуратурата също.

Следим какво ще се случи оттук нататък със радомиреца, който се развява насам натам, спекулирайки с близостта си до силни на деня хора. Интересно е, кой от силните на деня ще застане с името си зад подобен човек. Апелираме, ако има още хора пострадали от Юлиян да се свържат с полицията.

П. Попов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене