Бивш атакист оглави БСП-Хаджидимово, делегатите подкрепиха Корнелия Нинова за лидер

Бивш атакист бе избран за лидер на общинското ръководство на БСП в Хаджидимово.

Заместник-председателят на Общинския съвет на БСП Костадин Караянев получи доверието на мнозинството делегати, които вчера взеха участие в отчетно-изборната конференция на червената партия.

До нов избор на общински лидер се стигна след изтичането на двата мандата на досегашния председател, който според устава на партията няма право на трети.

Така в надпреварата за лидерския пост бяха издигнати три кандидатури – на Костадин Караянев, Кармелита Палашева и Ангел Камбуров.

След проведеното гласуване най-много гласове получи Костадин Караянев, който по професия е учител и заместник на председателя на Общинския съвет в Хаджидимово Мехмед Имамов.

На местните избори през 2003 и 2007 г. Караянев бе кандидат за кмет на община Хаджидимово от ПП „Атака“. След втория му неуспешен опит да стане градоначалник той напусна партията на Волен Сидеров и премина в редиците на БСП, а на следващия кметски вот през 2011 г. бе избран за общински съветник от листата на червената партия.

Конференцията излъчи и двама делегати за конгреса на БСП на 7-и и 8-и май в столицата – новоизбраният лидер Костадин Караянев и Юлияна Тилева от с. Копривлен. Те получиха единодушното послание да гласуват за кандидатурата на Корнелия Нинова за национален лидер на столетницата.

Досегашният председател Румен Боянин представи пред конференцията отчетен доклад за изминалия четиригодишен мандат, който бе приет от делегатите с аплодисменти.

Боянин връчи и 39 грамоти на най-активните членове на БСП от общината, с които е работил в пълен синхрон и коректност по време на двата му председателски мандата.

Той остава член на общинското ръководство на БСП-Хаджидимово.

На конференцията социалистите от общината избраха и нов състав на Общинския съвет, който се състои от 19 членове. Повечето от тях са председатели на местните партийни организации в населените места на общината.

Гости на конференцията бяха депутатите Корнелия Нинова и Кристиан Вигенин, заместник-председателят на областното ръководство Валери Сарандев, новият лидер на БСП в Сатовча Димитър Неделчев и бившият Милко Сиркьов.

Досегашният председател на БСП-Хаджидимово Румен Боянин получи искрени поздравления и признание за добрата работа през двата лидерски мандата от народните представители, делегатите и гостите на партийния форум.

АВТОР: INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене