14 отсечени дървета затвориха пътя за курортното село Ковачевица, щетата е нанесена умишлено тази нощ

Пътят между гърменските села Горно Дряново и Ковачевица осъмна затворен тази сутрин от изсечени дървета, нахвърляни по платното.

Това затрудни за няколко часа придвижването на туристи към атрактивното курортно село Ковачевица, което през почивните дни традиционно е пълно с български и чуждестранни туристи, съобщи за ИНФОМРЕЖА кметският наместник Кирил Жуглев.

„Отрязани са и са нахвърляни на пътя 14 борови дървета. Сигналът за блокирания път получих рано сутринта от кметския наместник Жуглев, който пък бил уведомен за случилото се от туристи, които не могли да стигнат до Ковачевица. Реагирахме много бързо на сигнала, като събрахме бригади от горски служители и разчистихме пътя“, коментира директорът на ДГС-Гърмен Марко Запрев, който е на мястото на инцидента.

Той заяви, че в момента горските разчистват клоните от дърветата, но пътят вече е отворен и преминаването през него е свободно.

Директорът на ДГС-Гърмен заяви, че отсечената дървесина ще бъде конфискувана и прибрана в склада на стопанството, а по случая ще бъде съставен протокол.

Фактът, че дървесината е изсечена и нахвърляна на пътя в петък срещу събота, когато към Ковачевица пътуват десетки туристи, говори за умишлено деяние, с което вероятно се цели създаване на пречки за туристическия бизнес на собствениците на къщи за гости и заведения в курортното селище или пък компроментиране на горските служители и ръководството на ДГС-Гърмен, че не си върши добре работата и не упражнява достатъчен контрол за опазване на гората от незаконните посегателства на бракониерите.

Това са основните съмнения, които витаят около случилия се инцидент на пътя Горно Дряново – Ковачевица.

Този път е единственият, който води към атрактивното село Ковачевица. Директорът на ДГС-Гърмен Марко Запрев информира, че е подаден сигнал до разкледващите органи за установяване на извършителите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене