Благоевград отбелязва „Седмица на гората- 2016 година” под мотото „Подобри гората”

„Седмица на гората 2016” ще се проведе в Благоевград с редица инициативи от 4 до 9 април. Община Благоевград, Регионална дирекция по горите, Югозападно държавно предприятие и Обединен детски комплекс са подготвили мероприятия, които започват от 4 април 2016г.

Стартът на кампанията „Подобри гората” ще бъде даден пред сградата на РДГ- Благоевград , където на 4 април ще бъде монтирана информационна шатра с горски продукти и информационни материали. Гражданите ще могат да получат безвъзмездно семена и фиданки от горски дървесни и храстови видове от 10.00 часа. На 5 април от 11.00 часа ръководството на РДГ- Благоевград ще даде пресконференция, свързана със залесяването в област Благоевград и ще бъде представена изложба на рисунки, участвали в конкурса „Мечтите на гората- моите мечти”. В сряда / 6.04.2016г./ РДГ ще проведе „Ден на отворените врати”. На следващия ден- 7 април, деца от ЦДГ № 8 „Вечерница“ и представители на Регионална дирекция по горите ще имат „опознавателна разходка“ и игри на открито с екологична насоченост в парк „Ловен дом“. В петък, студенти от Природо- математически факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски” и служители на ТП „ДГС Благоевград” ще извършат залесяване в района на язовир „Стойковци”.

Финалът на мероприятията ще бъде поставен от общонационален празник под надслов „Празник в гората”. Той започва от 10.00 часа в парк „Ловен дом” , пред Обсерваторията. Програмата ще включи интерактивни игри, чрез които децата ще могат да научат повече за лесовъдската професия, горските системи и процесите, които протичат в тях.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене