Община Белица почете 136 години от Освобождението

Белица

снимки: читалище „Георги Тодоров-1885“ – Белица

Салонът на читалището в Белица едва побра жителите на града и общината, които дойдоха на организираното от Общинска администрация и Народно читалище „Георги Тодоров-1885” тържество, посветено на Националния празник на Република България – 3 март.

3 март Белица

Тържественият концерт, в който взеха участие студентски танцов състав при ЮЗУ” Неофит Рилски” с ръководители проф.д.и. Анелия Янева и доц. Петър Петровдетският фолклорен танцов състав с ръководител Венцислав Костадинов, за който изявата бе дебют, танцова формация „Рилски перли”, фолклорният ансамбъл, групата за художествено слово и талантливите изпълнители във вокална група „Ключ Сол”, всички към читалището, накара публиката да се почувства горда от прекрасните им изпълнения на сцената.

3 март Белица

В съдържателното си слово кметът на общината инж. Ибрахим Палев изрази признателност към всички знайни и незнайни войни, дали живота си за свободата и независимостта на България.

3 март Белица

С голяма радост водещата в програмата Гергана Кокарешкова, коятое и председател на настоятелството на читалището, благодари на общинското ръководство за одобрениите проекти на община Белица, които осигуриха нови фолклорни инструменти, автентични костюми от най-малката до най-голямата възрастова група, мощна озвучителна апаратура, компютърни конфигурации на музея и основения ремонт върху сградата му.

Всички ние, сподели Кокарешкова, приемаме придобивките, като награда към читалището за добрата му работа в областта на културата и зпазване на традициите в община Белица.

3 март Белица

След концерта бе спазено и традиционното запалване на „Огънят на Свободата” със заря в знак на почит, уважение и преклонение към всички жертви в освободителните борби набългарския народ.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене