На вниманието на институциите в Благоевград

Помните ли Румен и Люси? Едва ли, те не са бежанци… за какво да им помагаме, ако няма някаква далевера за нас самите. Представихме ви ги януари месец.  Румен и Люси са поредното бедно семейство.

Те са цигани към които съдбата не е била благосклонна. Румен е бивш възпитаник на дома за сираци в Благоевград. Гордее с чистото си досие. Предпочита да рови в кофите за боклук, да събира пластмасови шишета и желязо, за  да ги предава на вторични  суровини…

През януари положението им беше много зле, сега вече е плачевно. Нямат пари за храна и са ги изгонили от квартирата в която живееха. Парите, които получават са 130 лв. от тях даваха 80 за квартира, една стая… намираща се на ул. “Липа” №12 в  циганската махала. Срещаме ги на улицата, отново просят, разпознават ни и ни искат пари. Румен предлага да ни даде личната си карта в залог срещу 10 лв. Представяте ли си какви поразии може да си довлече с такива предложения? Нищо чедно някой да истегли някакъв заем на негово име…

Отговорната редакторка на Топ Преса Елена Байрактарска се смили над семейството и им взе пици, за да се нахранят, защото детето беше гладно.

Елена Байрактарска - Отговорен редактор на Топ Преса

Елена Байрактарска – Отговорен редактор на Топ Преса

 

Имаше институции в Благоевград които ни се расърдиха, защото хората предпочетат да се оплачат и доверяват на нас, а не на тях. Ето сего имате възможността да се изявите, къде сте? Защо не напревите нещо, за това бедно, а вече и бездомно семейство?

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене