Валентин Миладинов взе златото на държавното по сноуборд

В дисциплината сноубордкрос бронзовият медалист от младежката олимпиада в Лилехамер триумфира и при юношите, и при мъжете

Веднага след Валентин Миладинов се нареди друг представител на „Бороборд“(Самоков) Петър Гьошарков, който спечели публиката с ефектни скокове и точни приземявания. До малкия финал пък достигнаха Даниел Москов и Ивайло Христов, като последният се сдоби и с бронз при юношите.

При 15-годишните друг представител на клуба от същия тим Борислав Стоянов при 15-годишните. Михаела Варошкина стигна до бронз при жените, Неда Пенчева и Борис Петров също показаха стил и добра форма като заслужиха съответно второ и трето място при 13-годишните. До малкия финал при момчетата достигна и Никола Василев, изненадал противници и съотборници с изчистената си линия.

Участниците до 11 г. не бяха разделени на момчета и момичета, което позволи на Лени Фенинг да се пребори за среброто. Трети пък стана най-младият участник – роденият през 2008 г. Марто Бойчев, син на футболиста на „Рилски спортист” Никола Бойчев.

В надпреварата, която се проведе на писта „Платото“ край Банско участваха 93-ма състезатели от 11 клуба от страната, а трасето, изпълнено с мощни скокове и бабуни, бе подготвено старателно от Виктор Жеков, баща и треньор на най-добрата родна сноубордистка Александра Жекова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене