ВИДЕО: „Ванита“ ДНА с ново гурме меню

Да презентират част от менюто с новите си ястия от подменената концепция на кухнята, управата на ресторант „Ванита“ (ДНА) в Гоце Делчев, поканиха на дегустация снощи редовните си клиенти и познавачи на добрата кухня. Презентацията направи международно признатият мастер-шеф Данаил Гогов, заедно с кухненския персонал на заведението, които бяха обучавани в продължение на месец от големият специалист.

Снощната вечеря която бе подготвил за презентация мастер Шеф Гогов заедно с асистентът му и обученият от него персонал бе от тристепенно меню в стил гурме: риба, пилешко и малък десерт. За всяко ястие, шеф Гогов обясни с каква техника се приготвя и с какви кремове и сосове се комбинират. Какво се постига и с присъствието на живи цветя в аранжираното ястие. Като първо ястие, шеф Гогов презентира ниско темперирано филе от сьомга поръсено с черно семе от мак, комбинирано с крем от броколи и домашни равиоли с плънка от крем „Алфредо“. Основното ястие което имаха възможност ВИП-клиентите на ресторанта да опитат бе темперирано на две температури пилешко със зелен шам фъстък с плънка от телешка кайма обвити с хрупкав бекон и комбинирано чипс от скариди, дехидратирана гуада (вид изсушено сирене) и крем от червено вино със шоколад. Десертът на мастер-шефът също така бе уникално произведение на кулинарното изкуство: фолиран чийз кейк, комбиниран с черен шоколад темпериран в загрята на 90 градуса подсладена със захар сметана. Залят със сладко от боровинки и украсено със свежи листа от мента и декориран с парченца карамелизиран сусам и ефектни решетъчни парченца от карамелизирана захар.
Клиентите изказаха възторгът си от невероятните деликатни вкусове на които първи имаха възможност да се насладят, а управителят на ресторанта, Иван Ежков сподели, че е на път да реализира отдавнашната си мечта да смени изцяло концепцията на кухнята в ресторанта без аналог в Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене