Бисер Стойчев: Знам кой запали колите ми, не се страхувам и няма да се поддам на рекет

„Вярвам, че полицията ще си свърши работата и виновникът за палежа на моята кола и тази на съпругата ми ще бъде открит“. Това заяви бившият общински съветник от Благоевград Бисер Стойчев, който тази нощ откри опожарени двата семейни автомобила. Едното возило е било паркирано на улица „Полк. Дрангов“, а другото на съседната улица „14-и полк“. Превозните средства са пламнали по едно и също време.

„Знам кой е извършител на това деяние. Става въпрос за човек, който ме рекетира отдавна. Получавал съм заплахи и през февруари лично съм подал жалба в полицията“, призна Стойчев. Той е категоричен, че деянието не е свързано с политика, по-скоро идва от човек, с когото са имали личен конфликт, който ескалирал преди месец и половина.

„Очаквах подобно нещо. Въпреки това аз не се страхувам. По-скоро се притеснявам за спокойствието на семейството ми“, допълни бившият общински съветник, който вече е дал показания в областната дирекция.

Бисер Стойчев разказа, че на автомобила на съпругата му е изгоряла само бронята. Колата е спасена от пламъците благодарение на полицейска патрул, който преминал през улица „14 полк“ буквално секунди след като колата се възпламенила. Благодарение на бързата реакция на униформените служители, които веднага подали сигнал до пожарната служба, возилото е спасено от опожаряване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене