След сигнала на Топ Преса! Гърмен в готовност за протести, не искат да се узаконява ромското гето

Решението на Община Гърмен да узакони ромския квартал „Кремиковци“ разгневи лидерите на миналогодишните протести и жителите на община Гърмен.

„Няма да позволим на мястото на едно незаконно гето да се прави законно гето. Това няма да реши проблема с ромите и ние няма да покдрепим подобна идея“, заяви Иван Кременлиев, председател на Сдружение „Бъдеще за община Гърмен“пред Топ Преса.

По думите му в общината „мирише“ на протести. „Ако нещата не се променят, нищо чудно хората пак да излязат на улицата“, предупреди Кременлиев.

Той е категоричен, че след миналогодишните големи протести ситуацията с гетото в Марчево не се е променила. Махалата продължава да се разраства и всяка седмица там се заселват мургави новодомци от различни краища на страната.

„Цяла зима там се строят нови колиби. Кражбите не спират, гората над Гърмен поголовно се сече, преди дни лично хванах две каруци, натоварени с отсечени трупи“, даде пример Кременлиев.

Той е категоричен, че общината трябва да реши кардинално проблема с незаконното строителство и незаконно пребиваващите в махалата роми. „Тези, които са без документи и не са местни трябва да се изселят. Тук ще останат само местните хора“, твърди лидерът на сдружението.

Според него, ако изготвянето на ПУП КОЕТО ЗА СВЕДЕНИЕ НА НЯКОИ КОЛЕГИ Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КМЕТА МИНКА КАПИТАНОВА /справка могат да направят в община Гърмен/ на квартал „Кремиковци“ няма да интегрира местните жители. Освен това в гетото има редица частни имоти на хора от Гърмен.

На последната сесия на Общинския съвет точката за приемане на решението за урегулиране на гетото е отложена за следващото зааседание заради протестите.

„Ще търсим диалог с кметското ръководство, за да стигнем до най-приемливото за всички решение“, увери Кременлиев.

ТОП ПРЕСА ПИТА : Защо някои медии и журналисти се правят, че проблема не същестува? Защото фактурират в община Гърмен ли?

ЕТО СКАНДАЛНО ВИДЕО НА КАНАЛ З В КОЕТО РОМ ПРИЗНАВА ЧЕ МИНКА Е ОБЕЩАЛА УЗАКОНЯВАНЕ НА ГЕТОТО? И ТОВА ЛИ Е КЛЕВЕТА? ДОВЕЧЕРА ДА Я ЧАКАМЕ ЛИ ПРИ ЦВЕТКОВ ?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене