1000 лева глоба за водач от Теплен, използвал регистрационни табели от друг автомобил

1000 лева глоба постанови Районният съд в Гоце Делчев на С.В.Д. от хаджидимовското село Теплен за това, че на 22 февруари тази година е бил заловен от полицията с монтирани регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство, а именно – за лек автомобил марка „ВАЗ 2103″, собственост на неговия син Ю.С.Д.

Нарушението е установено на пътя Петрелик – Теплен, по който обвиняемият се е движел с „Фолксваген Поло“, на който били монтирани незаконните табели.

С.Д. от Теплен е пълнолетен, реабилитиран и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на чл. 78 от НК. От престъплението му няма установени причинени неимуществени щети, поради което съдът реши, че той следва да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена административна глоба от 1000 лева.

В хода на съдебното следствие подсъдимият се признал за виновен и се разкаял за стореното. По тази причина магистратите му наложили минималното наказание, предвидено в закона за подобно деяние.

През 2015 година свидетелят по делото Ю.С. Д., който е син на подсъдимия С.Д., притежавал повреден лек автомобил „Фолксваген Поло”, който през октомври същата година бащата купил от сина си на части срещу срещу сумата от 250 лева. Продажбата обаче не била оформена документално и два месеца по-късно синът решил да прекрати регистрацията на продадения за части на баща си автомобил пред КАТ.

След като синът си прибрал табелите от колата, бащата поставил на тяхно място други – от стария му автомобил „ВАЗ 2103”. Именно с тези табели на 22 февруари тази година С.Д. бил заловен от служители на Гранична полиция.

По време на досъдебното производство и направените експертизи е установено още, че поставените табели на фолксвагена са истински и са издадени от надлежен орган, но за друг автомобил – „ВАЗ 2103”. Така съдът приема, че деянието на С.Д. е извършено напълно съзнателно, тъй като той е бил наясно, че освен с незаконни регистрационни табели е управлявал и бракуван лек автомобил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене