Мокри са пътните настилки в Благоевградско

Частично мокри и хлъзгави са пътните настилки в Благоевград и региона. Това съобщи дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград.

Към момента в областта има слаби превалявания от дъжд, а температурите са около 0 градуса. Трафикът по автомагистрала „Струма“, Главен път Е -79 и второкласен път – 19 е нормално натоварен за този час на деня. От пътното управление призовават шофьорите да карат внимателно в района на Кресненското дефиле и прохода „Предел“, тъй като това са двата пътни участъка с най-голяма концентрация на пътни инциденти.

Също така припомниха, че през днешния ден се очакват интензивни валежи от дъжд затова опасността от падащи камъни в тези два района е повишена. Във връзка с изпълнението на превантивен ремонт за възстановяване на настилката на път III-108 Кресна-Кулата-Петрич от км 0+000 до км 2+550, движението на пътните превозни средства с тегло над 12 тона е забранено, и е пренасочено по обходен маршрут, с краен срок до 18.00 часа на 29 март.

В останалата част от областта няма въведени допълнителни ограничения за движението на леки и товарни автомобили, както и затворени пътища. От Областна дирекция на МВР – Благоевград апелират към шофьорите да карат внимателно, само с позволената скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, да поставят предпазните колани и да включват светлините на автомобилите си, за да бъдат избегнати сериозни произшествия на пътя.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене