Арестуваха третия атентатор от летището в Брюксел

Белгийската полиция е арестувала “третия мъж” от заснетите от охранителна камера атентатори на летище Завентем в Брюксел. Фейсал Шефу е бил разпознат от шофьор на такси, който е закарал терористите на аерогарата рано сутринта на 22 март, съобщава днес в. “Соар”, позовавайки се на сигурен източник.

Шефу е известен на властите като журналист на свободна практика. Арестуван е няколко пъти административно през изтеклата година заради ислямистка активност сред обитателите на импровизиран бежански палатков лагер в парк край службата по миграцията и убежището в Брюксел, предаде „Club Z“, цитирани от 24 часа.

Полицията е задържала Шефу в кола с още двама мъже срещу сградата на федералната прокуратура в Брюксел в четвъртък вечерта.

Съдия-следовател в петък е освободил двамата му спътници. При идентификацията се е установило, че Шефу е мъжът със светло сако и тъмна шапка, който на снимката тика количка с куфари редом с вече установените двама камикадзе – Ибрахим ел Бакрауи и Наджим Лаашрауи.В деня на атаките прокуратурата съобщи, че камерите за запечатали по-късно как третият мъж бяга от летището, а полицията намери куфар с 15 килограма взрив, който той е изоставил.

Шефу беше нашумял, след като разпространи в интернет съобщения, че властите в затворен център за нелегални имигранти в център в Стеенккеерцел протестират, защото им давали храна три пъти дневно, когато те трябвало да постят, защото било Разамазан.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене