Местния печат

В. „Вяра“
ЧСИ Александър Цанковски от Благоевград баламосва цяла седмица фирма с над 800 работници, че ще отблокира незаконно запорираните сметки

Служители от офиса на частния съдебен изпълнител (ЧСИ) Александър Цанковски в Благоевград изгониха най-безцеремонно и брутално журналисти на „Вяра” днес, които отидоха на място с въпроси относно постъпил в редакцията сигнал за неоснователно бавене на вдигането на запора над фирмени сметки.

„Станахме обект на нападение и върху нас бе оказан груб психически тормоз. Отидохме кротко, за да си свършим работата, но бяхме брутално изхвърлени, брутално избутани от офиса.

Задържаха собственика на заложна къща Драган Христов в Благоевград, намушкал с нож длъжника си Кирил Гогов

Собственикът на заложна къща в Благоевград Драган Христов бе задържан, след като намушка с нож свой клиент, заложил преди време мобилен телефон. Длъжникът е 32-годишният ром Кирил Гогов, който е с прорезна рана на лявата ръка.

Името на Драган Христов нашумя преди години заради злощастен инцидент с пиратка, която гръмна в ръката му и го осакати. През 2001 година килър застреля баща му пред къщата им в село Селище край Благоевград. Той и съпругата му бяха нападнати пред гаража.

11-те студенти от сп. „Архивистика” в ЮЗУ: Готови сме да напуснем ВУЗ-а заради подмяната на учебния план, 47 колеги се присъединиха към нас, готвим протест, нарекохме го „Лавината”

„Попълнихме молбите си за напускане на ЮЗУ, 47 наши колеги от други специалности се оплакаха, че и техните учебни планове са подменени. Подготвяме протест, който нарекохме „Лавината”, ще протестираме докрай, ако трябва ще затворим ЮЗУ, съобщиха за вестник „Вяра” 11-те студенти от специалност „Архивистика” в ЮЗУ, които бяха принудени да изучават предмети от „Археология”.

Специалисти от ДАНС учиха директори на пернишки училища как да действат при терористична атака, кметицата на Перник В. Церовска призова за по-голяма сигурност за децата и родителите

Сигурността в училище трябва да е приоритет, около това се обединиха участниците в работна среща по темата, инициирана от кметицата на община Перник Вяра Церовска. Пред представители на ДАНС, МВР, инспектори от охранителна полиция, регионалния инспекторат и директори на училища и детски градини, кметицата заяви, че мерките за сигурност в учебните заведения трябва да се завишат.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене