„Умната планета“ в Благоевград: Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ домакин на 8-то състезание по Информационни технологии

На 25-26 март Седмо СОУ „Кузман Шапкарев”, традиционно поема, като домакин, най-голямото състезание по информационни технологии. То ще бъде 8-мо по ред и се казва Smarter Planet – Умната планета. Интересно за това състезание, е че ежегодно то има тема на годината, тоест умната планета тази година ще бъде нещото, което обединява децата с интерес към информационните технологии. Те трябва да представят в различните категории и направления – уеб сайтове, интернет приложения, самостоятелни компютърни приложения, своя талант в областта на компютърните науки и технологии. На 25 март, в хотел парк Бачиново ще бъде проведено обучение на учителите по информационни технологии, с лектори от цялата страна.

Лилия Стоянова – директор на Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” сподели:

„Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” закупи най- модерната техника в страната, това са мултисензорни екрани тъч дисплей (Multi-touch display), с многоезичен софтуер MozaBook, който позволява да се направят интерактивни уроци по всички учебни предмети, във всички направления. Интересното е, че на това състезание и на обучението, са поканени представители от различни училища в страната, и до момента са потвърдили своето участие за обучение в MozaBook, колегите от Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“ София, ОМГ „Акад. Кирил Попов“ Пловдив. Това е една изключително елитна гимназия, която често събира първите места в състезанието по информационни технологии. Училище от Габрово, също ще вземе участие. Колеги от Плевен, ще демонстрират своите умение за работа с MozaBook в областта на ИТ и математиката. Жана Милкова – заместник директор на Седмо СОУ, ще демонстрира възможностите на MozaBook в чуждо езиковото обучение и не само. ”

„Смятаме тази изключителна интересна интерактивна технология да навлезе все по- широко в масовите училища и учениците веднъж започнали да работят с нея отиват на едно по-високо ниво където и мотивацията за учене е по-висока! ”

Гергана Мазнева/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене