Родители на деца от Спортен клуб „GD sport“ поискаха промяна на графика за ползване на плувния басейн в ж.к. „Еленово“

Родители на деца от Спортен клуб „GD sport“ поискаха промяна на графика за ползване на плувния басейн в ж.к. „Еленово“. Това стана по време на редовно заседание на ОбС- Благоевград, предаде репортер на Pirinsko.com.

Мотивът на родителите е, че сегашният график не е удобен за децата, трениращи в Спортен клуб „GD sport“. Представителят на родителите – Радослав Петров, запозна ОбС- Благоевград с проблемите на сегашния график, според който Спортен клуб „GD sport“ е в невъзможност да осъществява началното обучение на деца след 17:00 часа в дните понеделник, сряда и петък, поради факта че не разполага с никакви часове за провеждане на занимания в един от двата крайни коридора, тъй като обучението по плуване в дълбок басейн започва в краен коридор, до стената на басейна, под непрекъснат контрол на инструктор или треньор.

„Двата клуба провеждат началното обучение с децата в коридор 0 за Спортен клуб „Пирин“ и 9 за Спортен клуб „Джи ди спорт”. Поради факта, че децата са на възраст от 5 до 10 години е необходимо те бъдат придружавани до плувния басейн от своите родители. За всички е ясно, че най- удобното време за родителите и децата е след 17,00 часа, но именно тогава по необясними причини и в грубо нарушаване на правилника вследствие на тези факти се създават предпоставки за една неравнопоставеност при ползването на басейна от двата спортни клуба. Изборът се накланя за спортен клуб „Пирин”, а дейността на Спортен клуб „GD sport“ се ограничава, тъй като става ясно в кой клуб ще предпочетат и вече предпочитат родителите да водят своите деца“, аргументира се Радослав Петров.

„Басейнът е направен за всички деца, построихме го заради тях и техните медали. Ще вземем предвид и графика, който предлагате, така че да се стигне до консенсус“, увери присъстващите кметът Атанас Камбитов.

Той заяви, че до десет дни Община Благоевград ще излезе с решение на казуса.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене