Гоцеделчевските хандбалисти продължават без загуба в „Б“ група

Хандбалистите на „Пирин“ (ГД) продължават пътя си към „А“ група без загуба през сезона, поредният успех дойде навън срещу „Железничар“ /Сф/ с 27:17
/12:9/. За първи път от началото на кампанията избраниците на треньора Николай Пиргов не успяха да минат границата от 30 гола. Въпреки съдийските опити за помощ на столичани, гоцеделчевският тим доминираше и в намален състав, след като близо 15 минути от “ полувреме имаха отстранен състезател.
През втората част съперниците започнаха гол за гол, но след 9 минути пиринци се откъснаха, за което сериозен принос имаха и вратарите Димитър Ортомаров и Любомир Арнаудов. Щатният голмайстор Иван Стоилков заби 7 попадения, едно по-малко отбеляза Борислав Нановски, 5 добави Янко Лефтеров, по 3 – игралият отлично в защита Александър Халачев и Костадин Костов, по 2 – Александър Янев и Иван Мечев, а веднъж – Димитър Магдалинчев.
Многобройната публика придаде настроение на сблъсъка в залата на ЦСКА. По-голяма бе агитката на гостите, в която традиционно се включват немалко неврокопчани, живеещи в столицата.
„Всички сме доволни от изхода, това бе важен мач, в който трябваше да удържим първото си място. Чест прави на момчетата, че спазват думата, която още в началото на първенството дадоха – да отделят време за възраждането на първия отбор. Заедно вървим към реализиране на мечтата да се върнем в елита“, коментира Н. Пиргов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене