Община Благоевград принудена да върне надвзети близо 2,5 млн. лева по проекти в мандат на предишен кмет

Община Благоевград трябва да възстанови надвзети средства, в размер на  2 349 445.65 лева по ОП „Околна среда 2007 – 2013“ , отпуснати по проекти, завършени през 2010 година. Финансовият ресурс е по договор за „Реконструкция и модернизиране на водоснабдителната и канализационна мрежа в кварталите „Струмско“, „Грамада“ и „Баларбаши“, както и изграждане на нова и подобряване на състоянието на съществуващата водопроводна мрежа в IV микрорайон на гр. Благоевград“.

Сумата е надвзета и не е върната в срок. В момента Община Благоевград оспорва размера на парите, които трябва да бъдат възстановени и ще поиска разсрочено плащане. „Създалата се ситуация натоварва бюджета“, категоричен е кметът д-р Камбитов.

Това не е единствен случай на бездействие от страна на Общината по време на мандата на кмета, управлявал от 2007 до 2011 година.  Аналогичен е въпросът и с изграждане на регионална система за управление на отпадъците. Въпреки европейските изисквания, постъпки за реализиране на обекта не бяха направени до 2011 година. Веднага след встъпването си в длъжност кметът Камбитов задейства процедура по регистриране на сдружение и в момента се върви към реализацията на обекта.

В случай, че кметът Камбитов не беше насочил усилията си върху изграждане на депото, Община Благоевград щеше да бъде изправена пред фалит заради санкциите, налагани от ЕС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене