Местния печат

„Струма“

Благоевградският евродепутат А. Новаков се спаси на косъм от взривовете на летището в Брюксел, в последния момент отмени полета си

Благоевградският евродепутат Андрей Новаков се отърва на косъм от епицентъра на вчерашните взривове на летището в Брюксел. Същата сутрин той имал билет за полет към София, но в последния момент се наложило да откаже резервацията си и да си направи друга за края на седмицата.

Поголовна сеч на 1000 кубика горски фонд допуснал бивш общински служител в Кресна, на всичко отгоре общината дължи и 9 000 лв. на частната му фирма

Поголовна сеч в горския фонд в района на община Кресна е маскирал месеци наред като законна служителят в Общинска администрация Бойко Панчев, обяви кметът на общината Николай Георгиев. В качеството си на експерт „Стопански дейности“ той имал право да издава разрешителни за сеч до 5 дървета от частните гори на хората, вместо обаче на място да поставя мярка на общината и да следи всичко да е законно, той издал бележки и дори не проверявал от къде и колко се сече.

Джудист, рок музикант, назначен за домакин на спортната зала „Арена Петрич“

Веселин Танушев е новият домакин на многофункционалната спортна зала „Арена Петрич“. Той е назначен със заповед на кмета на община Петрич Димитър Бръчков.

Ексгубернаторът на Пиринско Муса Палев и гърменската кметица Минка Капитанова в УС на новоучреденото сдружение „Независимите“

Бившият областен управител на Благоевград Муса Палев, който влезе в парламента от ДПС, но по-късно бе изключен от Движението заради неподчинение на партийна разпоредба да отстъпи депутатския си стол на Ахмед Башев, вчера бе един от учредителите в Исперих на сдружение „Независимите“.

Заедно с него името си в новото сдружение вписа кметицата на Гърмен Минка Капитанова, която беше член на ДПС, но на последните местни избори излезе срещу кандидата на Движението А. Башев.

„Вяра“

Ден преди пенсионирането си: Шефът на ГКП „Наркооп” – Радомир, Стефан Велинов продал златен имот на дъмпинг на братовчед на юрисконсулта на кмета П. Алексиев

„С пенсионирането на председателя на ГКП „Наркооп” – Радомир, Стефан Велинов, общински съветник от БСП и пръв другар на кмета от ГЕРБ Пламен Алексиев, бедите за кооперацията не приключат. Оказа се, че Стефан Велинов, който винаги гласува с високо вдигната ръка всяко предложение на кмета, един ден преди общото събрание на кооперацията, на което е освободен като председател, е продал един от новообразуваните УПИ в град Радомир.

Официална справка! Транспортната фирма на Андон Алексов буксува с 24 867 лв. борчове към община Кресна, съветникът М. Караджов дължи над 14 бона

Със задължения от 14 639 лв. и 27 ст. фирмата на общинския съветник от ГЕРБ Милчо Кадраджов в Кресна – „Карета – Милчо Караджов – Виолета Караджова” е сред най-големите длъжници на общинската хазна в града, сочи справка на общината.

Шефката на Бюрото по труда в Гоце Делчев Марияна Стругова напусна, началникът на отдел Елена Боева пое управлението

Шефката на Бюрото по труда в Гоце Делчев Марияна Стругова освободи поста си, научи репортер на в. „Вяра”. На нейно място за временно изпълняваща длъжноста е назначена Елена Боева, която до момента бе дългогодишен началник на отдел „Активна политика на пазара на труда” в Неврокопско. Тя ще заема началническия пост до провеждането на конкурс за мястото, който ще бъде извършен от Агенцията по заетостта в София.

Бившият губернатор на Благоевград Муса Палев стана изпълнителен директор на „Сдружение на независимите“, кметът на Гърмен Минка Капитанова влезе в УС

Независимият депутат и бивш областен управител на Благоевград Муса Палев от белишкото село Краище стана изпълнителен директор на новосформираното национално „Сдружение на независимите“. Новата формация бе учредена вчера в Исперих в присъствието на бивши депутати, кметове, съветници, бивши политици от цялата страна.

Общинарите от Кресна получиха нови андроиди, 13-те съветници – таблети

Всички 13 съветници в местния парламент на Кресна вече са снабдени с чисто нови таблети за работа, съобщи за в. „Вяра” кметът Николай Георгиев. Гадоначалникът разкри, че всички служители в общинската администрация на града пък са снабдени с 50 чисто нови мобилни телефона – 10 с ОС Андроид и 40 обикновени апарата.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене