Атанас Камбитов: Нека бъдем единни в този тежък за човечеството момент

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов изказа своите съболезнования и съпричастност след вчерашните атентати в сърцето на Европа – Брюксел. Той сподели на фейсбук страницата си, че всички трябва да сме единни, независимо от националност и религия. Истинският враг на човечеството е тероризмът, който се опитва да ни сплаши и постави на колене.

Ето какво още написа градоначалникът Камбитов:

„Изказвам своите съболезнования и съпричастност по повод терористичните актове, извършени на летище „Завентем“ и метрото в Брюксел. Актове, довели до смъртта на невинни хора и десетки ранени. Тероризмът няма религия, това е действие на определени групировки, които искат да бъдат забелязани, които целят да бъде уязвен световният мир и да бъде засегната най-висшата ценност – свободата. Случилото се днес в Брюксел предизвиква гняв! Тероризмът трябва да бъде победен!

Заплахата от тероризъм е навсякъде, нито една държава, нито един човек, не е застрахован от подобно трагично събитие. Свободата на хората е неприкосновена и днес всички трябва да сме единни, независимо от националност и религия. Истинският враг на човечеството е тероризмът, който се опитва да ни сплаши и постави на колене. Трябва да сме заедно в борбата срещу тероризма. Няма по-висша ценност от човешкия живот и свободата.

Нека бъдем единни в този тежък за човечеството момент да имаме вяра в утрешния ден!“

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене