ВИДЕО: Микро, малко или средно предприятие може да получи до 2.5 млн. евро от ЕС

Всяко едно малко или средно предприятие може да получи безвъзмездна помощ директно от Брюксел в размер до 2.5 милиона евро на проект, чрез специалния инструмент за малки и средни предприятия на програма „Хоризонт 2020“. Това бе съобщено днес на специална информационна среща в Гоце Делчев с предприемачите от района.
Кметът Владимир Москов благодари на инициаторите на срещата и представителите на Сдружението за подпомагане на малкия и средния бизнес – Обединени бизнес клубове за готовността да разяснят условията за кандидатстване по програмата.
Предприемачите от неврокопско получиха конкретна информация за европейските програми и фондове за периода 2016 – 2017 г. Планът Юнкер и новите банкови условия и финансови инструменти и как може да се кандидатства за такова безвъзмездно финансиране. Председателят на Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес – Обединени бизнес клубове, Веселин Халачев увери за готовността на сдружението безплатно да консултира, подпомага или дори изцяло да напише проекта на желаещите от гоцеделчевско да кандидатстват. Кандидатите трябва само да зададат темата на проекта в съответствие с бизнеса, с който се занимават.
За контакти местните предприемачи могат да се отнесат към общинската група по европейските проекти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене