Сандански каратеки спечелиха 14 медала на националното първенство

Състезателите от КИБИ „Спартак”(Сандански) показаха сили, характер и майсторство по време на най-голямата надпревара по шотокан карате-до индивидуално за 2016

Младите бойци се включиха в надпреварата, която се проведе в столичната зала „Арена Армеец“ заедно с още 413 състезатели на 19 клуба от страната. Отборът за източни бойни изкуства от курортния град участва с 12 състезатели, които успяха да завоюват 3 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медала. Това е голям успех, имайки предвид, че тазгодишното националното първенство бе и квалификация за формиране на националния отбор на България за участие на световното първенство по шотокан карате-до, чийто домакин ще бъде нашата страна.

При най-малките – дебютантите, Лидия Златкова стана републикански шампион в дисциплина ката, Матео Еммануил завоюва третото място в същата дисциплина при деца младша и най-малкият състезател при децата – Станислав Митрев, спечели бронзовия медал в спортна дисциплина кумите.

При кадетите Атина Трендафилова бе без конкуренция и увенча своите усилия, класирайки се на първо място при кадетите.

В дисциплината ката отново Димитър Стоянов спечели шампионската титла и донесе в Сандански пълен комплект медали с вицешампионската титла в дисциплина асай рю ката и бронз в спортна дисциплина кумите при кадетите.

Два сребърни медала в две дисциплини (ката и асай рю ката) стана Димитър Михов във възрастова група деца старша. Втори при юношите стана и Кристиян Гаврилов в спортна дисциплина асай рю ката, като в силната конкуренция на бойните срещи грабна и бронзовия медал в дисциплина кумите.

С два трети местаот кумите и ката се завърна Димитър Велков, също бронз спечелиха Никола Костов при кадетите, в същата дисциплина и Никола Любеновски при юношите.

Безпаричието (редовна „болест“ на санданските клубове) не позволи на клуба от южния град да участва с повече хора на фона на клубове от страната с участници от 30 до 50 състезатели и затова треньорският щаб на КИБИ „Спартак” (Сандански) отправя гореща молба за по-скорошното разпределение на средствата, гласувани от ОбС за спортните клубове. „При финансова обезпеченост в следващите състезания можем да участваме с повече състезатели и да носим още по-големи успехи за община Сандански”, сподели главният треньор на тима Костадин Чепандов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене