Потвърдено: Община Кресна приема бежанци при нужда

Община Кресна трябва да приема бежанци при нужда. Това са заявили по време на съвместното учение „Граница 2016“ министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на отбраната Николай Ненчев преди няколко дни. Информацията потвърди кметът на града Николай Георгиев по време на пресконференция.

Мигрантите трябва да бъдат настанени на територията на бившето поделение 22360. Сградите там са в окаяно състояние, нямат прозорци и се рушат. Георгиев поясни, че са се водили разговори поделението край Сливница да бъде пригодено за такива хора, но най-вероятно няма да се случи, тъй като там няма условия за живот.

Кметът е предупредил министрите, че хората ще излязат на протест и ще блокират главен път Е-79, което ще доведе до много загуби на бизнеса и туризма. Той не е получил и отговор от министър Бъчварова какви компенсации ще има, ако бежанския натиск се увеличи и стане неконтролируем. Градоначалникът е категоричен, че ако в общината бъдат настанени бежанци, то това ще й повлияе пагубно, тъй като постоянното население там е едва 4 000 души.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене