След намеса на „България без цензура“ БДЖ пусна места за майките

бдж

Холдингът промени наредбата по настояване на „Евромайки“

След намесата на „България без цензура“ БДЖ пусна специални седящи места за майки с деца до 7-годишна възраст. Холдингът промени собствената си наредба по настояване на женската организация на партията „Евромайки“.

От днес във всички бързи и пътнически влакове на „Холдинг БДЖ“ ЕАД ще бъдат осигурени места само за майки и ще са обозначени със специални стикери. В бързите и пътническите влакове тези места ще са безплатни. Заплащане ще се изисква само при задължителна резервация. Превозните бригади във влаковете ще оказват съдействие за настаняването на майките с малки деца.

Обособяването на специализирани места за майки с деца до 7-годишна възраст се извършва с цел осигуряване на по-голямо удобство при тяхното пътуване с влак, обявиха от БДЖ.

Привилегията бе договорена на среща в средата на февруари между представители на Министерството на транспорта и БДЖ с Даниела Колева и Калина Крумова от „Евромайки“, както и юристът от „България без цензура“ Иван Гебрелиев. По време на срещата евромайките поискаха и „Семейна карта“ за приемни родители, когато пътуват с децата. Все още се очаква отговорът на БДЖ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене