Местния печат

В. „Вяра“

Кметът на Кресна Николай Георгиев: Предшественикът ми Илиян Кръстев завчера върна печата на общината, от дома му изскочиха 4 фактури за 300 000 лв. за фирма „Аделина стил 99“ ЕООД

На изпроводяк от кметския кабинет екскметът на Кресна Илиян Кръстев си взел за спомен общинския печат, който държал в дома си. Преди дни пък изскочили четири фактура за над 300 000 лв., които Илиян Кръстев също държал в дома си. Парите са предназначени за любимата фирма на бившия градоначалник – „Аделина стил 99“ ЕООД, на която са оказа, че общината дължи още 583 000 лв.

Директорът на Второ ОУ в Благоевград Христо Манчев оглави общинската организация на НФСБ в Благоевград, общински председател в Петрич стана Божидар Подолински

Директорът на Второ ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград Христо Манчев стана общински председател на партия „Национален фронт за спасение на България“ (НФСБ) в Благоевград. Той бе избран единодушно на отчетно-изборно събрание на партията в областния център.

За секретар на общинската структура бе избрана Олга Ворошилова, а за членове на ръководството патриотите посочиха Радой Димков, бизнесмена Емил Гяурски и Мария Картулева.

Почистват по график нерегламентираните сметища в Благоевград, почистиха Делвинско дере

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов служители на общинска фирма „Биострой“ продължават почистването на нерегламентираните сметища в областния център. За целта е изготвен график. Вече приключиха дейности по почистване на Делвинско дере, откъдето бяха събрани и извозени отпадъци. Престои да бъде почистен и теренът около РИОСВ, както и сервитутните зони на общинските пътища.

Община Самоков светва с нов дълг за 1 851 283 лв.?

В общината се проведе обсъждане на поемане на дълг за осветлението. Той е в размер на 1 851 283 лв. Бе представен и проектът за подобряване на енергийната ефективност на уличното осветление на 26 населени места – 24 села, Самоков и Боровец. Искането за средствата ще бъде отправено към Фонда за енергийна ефективност. 90% от сумата ще бъдат отпуснати от фонда, 10% от общината – 205 693 лв. без ДДС. Кредитът е за срок от пет години при годишна лихва 4,5%.

Полицаи в Гоце Делчев закопчаха 31-годишния Димитър Шопов и баща му Тодор, спипаха в дома им хероин, канабис, амфетамин и 5000 лв.

Баща и син от Гоце Делчев са тикнати в ареста тази сутрин, след като полицаи иззеха голямо количество наркотици от дома им. Акцията на ченгетата е проведена в имотите на двамата, оповестиха от полицията. В жилището на 31-годишния Димитър Шопов криминалистите открили около 925 г прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин, около 540 г суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, и около 70 г амфетамин.

 

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене