Без категория

Старшата сестра в реанимация В. Стефанова фаворит за главна в ЦСМП – Благоевград, 2-ма доказани спешни медици отрязани от конкурса

skandal-trese-speshna-pomosht-d-r-antova-nakazva-meditsi-za-razsekretenite-zaplati

Трима кандидати-настояща главна сестра на Спешен център в Пиринско Албена Бобошевска, председателят на Асоциация­та на работещите в Спешна помощ в Благоевградска об­ласт Марин Вълков и старша­та сестра на реанимация на благоевградската държавна болница Венета Стефанова, са подали документи за участие в обявения конкурс за длъж­ността главна сестра на ЦСМП – Благоевград. Конкурсът за ръководния пост бе обявен на 21 януари и крайният срок за подаване на заявления за уча­стие бе 30-дневен.

Сред обявените изисквания за заеманата длъжност са дип­лом за “ бакалавър“ или „ма­гистър“ по специалността „Уп­равление на здравни грижи“; най-малко 5 години общ ме­дицински стаж; компютърна грамотност; завършен квали­фикационен курс по спешна медицина е предимство.

Тричленна комисия в със­тав: завеждащият благоев­градския филиал за Спешна помощ д-р Китина, главният счетоводител Мицова и юрист Рангелова, са разгледали по­дадените документи. След про­верката допуснат до участие в конкурса е само един от кан­дидатите – настоящата старша сестра на реанимация В. Сте­фанова, която е магистър по специалност „Управление на здравни грижи“.

Коментари,сред бялата гил­дия предизвика недопускане­то на двамата представители на ЦСМП – Благоевград, зая­вленията им са отхвърлени с мотив, че не отговарят на изи­скванията за диплом за „Уп­равление на здравни грижи“.

Спешният медик Марин Въл­ков е с диплом магистър по здравен мениджмънт от Вели­котърновския университет, има над 33-годишен профе­сионален опит в сферата на спешната помощ, както и уп­равленски опит, в момента е член на Националното ръко­водство на Сдружението на медицинските фелдшери в страната, председател е и на Асоциацията на работещите в Спешна помощ в Благоевград­ска област.

Другата отхвърлена молба е на настоящата главна сестра Албена Бобошевска, която заема ръководния пост пове­че от 5 години, има дългого­дишен опит в спешната по­мощ, работила е като препо­давател в закрития Медицин­ски колеж в Благоевград.

В седемдневен срок канди­датите, които не са допусна­ ти, имат право да обжалват решението на комисията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене