ВИДЕО: Дни на Българското кино в централния дом на киноматографистите в Русия – Москва

На 15 март 2016 г. във фоайето на голямата зала на Централния Дом на Киното в Москва се състоя откриване на изложба на български художник Нестор Ковачева ( роден 1981 г. Велико Търново) „Броненосец „Потьомкин“, във времето на 90-годишнината от деня на излизане по кината едноименен филм на Сергей Ейзенштейна. В поредица от работи е представена от около сто моливни рисунки, които илюстрират сцена от филма на великия майстор.

„Серия „Потьомкин“ Нестор Ковачев започва да рисувам в края на 2013 г. Той се намества в историята, прави своите промени. – Факт става факт само тогава, когато той е представен в контекста или когато той се интерпретира. В моя проект аз рисувам исторически реалности, като предлагам различни начини“.

Откриването на изложбата се състоя в деня на премиерния показ в голямата зала на централния дом на Кинотов Русия, Москва, режисьори на филма Ивайло Христов „Лузеры“.

Изложбата в Русия се провежда в рамките на сътрудничеството между Съюза на филмовите дейци на Руската Федерация, Държавния централен музей на киното, на Българския Културен Институт в Москва и Австрийския културен форум при Посолството на Австрия в Русия.

От Москва Русия: Борис Анзов
„Медия Мост България и Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене