Война за лидерския пост в БСП: Ексдепутатът от Пиринско Корнелия Нинова уплаши опонентите си Таско Ерменков, Краси Янков, Георги Гергов и Михаил Миков

Предстоящата изборна конференция на столетницата подчерта лагерите в Пиринско

Враждата в БСП по места се пренесе и на национално ниво ,предстои избор на лидер на партията, управлявана в момента от Михаил Миков. Кандидатите за поста му са бившият депутат от Пиринско Корнелия Нинова, софиянецът Таско Ерменков, Красимир Янков от Варна и Георги Гергов от Пловдив. В битката да запази лидерския пост е и Миков.
От месеци в Пиринско БСП се подготвя за конференцията, на която ще бъде избран националният лидер. Както многократно съобщаваме, тук лагерите са два ПроКорнелия и ПроМиков. Корнелия упорито води в поречието на Места и голяма част от Благоевград, Сандански, Петрич. За да осигурят победа на Миков противниците и са започнали совалки по структурите, набират се нови членове, надписват се делегати за конференцията, които да подкрепят Миков. Същата е ситуацията в цялата страна, война на лобита и битки в невиждани размери.
Подобна организация и активност за събиране на делегати за тази конференция БСП не демонстрира по време на важни избори, които катастрофално загуби. Сега обаче са се стегнали яко, за да подкрепят Миков. Припомняме, че под ръководството на Михаил Миков БСП в Пиринско тотално се разпадна. В областния център се оформиха две крила едното на общинския лидер Владимир Пандев, което подкрепя Корнелия Нинова и другото на областния Юлиян Гошев, мъдро направляван от бившия депутат и бившия областен Емил Костадинов.
Те са поддръжниците на Миков и са се активизирали, за да вдигнат „масите“ на изборната конференция. Наскоро бяха в Петрич, заедно с Миков. Ветераните от БСП ги очакваха, за да споделят проблемите на партията, но никой не ги чу. Та даже не ги бяха поканили на срещата. Официалният повод бе, че Миков иска да мотивира хората да гласуват на изборите в Долна Крушица за техния кандидат, но неофициалният бе да ги инструктират за предстоящата конференция за избор на лидер.
Подкрепата на Миков преди изборите им осигури едва 15 гласа за техния кандидат. Направихме сондажи с партийните организации по места и се оказва, че засега Корнелия ще бъде номинирана от повече местни организации в региона, тъй като докато беше депутат от региона тя си създаде много поддръжници сред младите хора в партията.
Очертава се една оспорвана битка за лидер на БСП. Преди малко публикувахме изявление на бивш лидер на партията в Петрич, който бе категоричен, че в БСП е нужна революция. Това едва ли би могло да се случи със старите управници. Така, че от избора на лидер зависи дали в БСП по места ще има промяна. Предстои ли „Възраждане“ на столетницата, или отново ще сме свидетели на продължаващ упадък на партия с традиции, товапредстои да видим скоро.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене