Благоевградчани: Изоставена къща на ул. „Илинден“ 1 се превърна в свърталище на бездомни и наркомани

Изоставена двуетажна къща на ул. „Илинден“ 1, на пресечката с ул. “Даме Груев“ в Благоевград, е превърната в свърталище на бездомни, роми и наркомани, алармираха в писмо до вестник „Струма“ жители. В близкото минало общинските служби    настаняваха в сградата младежи, надхвърлили детската възраст, за които законът не позволява повече оставането им в Дома за сираци. След година-две в нея започнаха да настаняват за по 5-6 месеца семейства, останали без дом, или които строят и се нуждаят от временен подслон, припомнят в писмото си благоевградчани. С годините обаче тези процеси бяха урегулирани и къщата бе заключена и запечатана от общината. Роми изкъртили ПВЦ дограмата от прозорците и вратите, изнесли всичко, което би могло да се разпродаде или да влезе в употреба, а всички опити на общинските служби къщата да бъде опазена останали напразни, свидетелстват живеещите в околните блокове и кооперации.

Със същия сигнал общинският съветник Георги Васев поиска преди дни местният парламент да се произнесе за бъдещето на изоставената къща, а председателят на ОбС Радослав Тасков изиска от Общинска администрация пълна и подробна справка за ситуацията.

Къщата се руши, в момента се прави проверката, но най- вероятно ще се стигне до заповед за събарянето й, коментира кметът Атанас Камбитов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене