СТРАХОВИТ ЕКШЪН! Охранител в дискотека спука от бой млад дупничанин! Вижте покъртителния разказ на пребития

Битият пред дискотека в Дупница Мартин Стоилов, на 22 г., който бе открит в 5 ч. сутринта в събота в безпомощно състояние в центъра на града, все още е в болница и се възстановява от травмите и шока.

След преглед на скенер е установено, че младежът е с комоцио, имал и рана на главата и е настанен в хирургично отделение на общинската болница. Пред лекарите споделил, че не си спомня как се е озовал в центъра на Дупница.

Той проговори в. „Струма“, а случилото се с него поразително прилича на инцидента в столичната дискотека „Плаза“ отпреди няколко дни, когато 23-годишният Кирил Тодоров си глътнал езика след спречкване с охраната и само адекватната намеса на боксьора Кубрат Пулев го спаси от задушаване (Вижте в Още по темата).

Историята, разказана от Мартин Стоилов, е почти идентична: „Бях с компания в дискотека „IQ“ в Дупница в петък срещу събота. Веселихме се и по едно време младеж от съседна маса се нахвърли върху мой приятел. Разтървах ги и не се стигна до бой. Охранителят на дискотеката Бойко Христов ме избута навън и ме удари по главата. Паднал съм пред дискотеката и съм си глътнал езика. Младеж, който е бил вътре, ми е извадил езика, това ми разказаха приятели впослествие. След това пристигна линейка и ето ме в болницата. Подадох жалба в полицията чрез приятели. Като изляза от болницата, ще съдя охранителя Бойко Христов. Не може да ме удря. Не съм направил нищо нередно в дискотеката“, обясни своята версия за станалото 22-г. Мартин Стоилов.

Той работи като водопроводчик в „Софийска вода“. През уикендите се прибира в Дупница.

Управителят на дискотеката, 26-г. Даниел Карликов, който е бил на работа вечерта, в която Мартин Стоилов твърди, че е бит от охранител, също разказа версията си за инцидента: „В петък срещу събота не е имало побой в дискотеката. За случая дадох показания в РУП – Дупница. Охранителят Бойко Христов беше на работа, но го пуснах около 2,00 ч. да си ходи. Чувстваше се недобре. Минути преди това спаси живота на 20-годишна клиентка, която си глътна езика, както си седеше на масата. Бойко Христов хладнокръвно извади езика на момичето и то дойде на себе си. Извиках линейка и на място пристигна екип на Спешен център. Оказа се, че припадналото момиче не беше яло цял ден и от това е припаднало. След този инцидент Бойко не се почувства добре, помоли ме да си ходи и аз го пуснах. Тези думи казах и пред разследващия полицай. Имаше спречкване между две групи младежи, които бяха доста пили. Охранителят, който остана на смяна, ги изведе навън. Там какво е ставало между двете групи, не зная“, заяви управителят на дискотеката, която се намира на пъпа на Дупница, в приземния етаж на читалище „Зора“.

Полицията все още изяснява обстоятелствата около инцидента. Случаят обаче е още едно потвърждение за засилващата се агресия сред младите хора и съмнения адекватно ли е поведението на охранителите в нощните заведения.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене